First Product Image
 • -34,00 lei
Pachet promo Laptisor de matca pur ApiLand
Lăptişor de matcă PUR convențional
Pachet promo Laptisor de matca pur ApiLand
Pachet promo Laptisor de matca pur ApiLand
Pachet promo Laptisor de matca pur ApiLand
Lăptişor de matcă PUR convențional
Pachet promo Laptisor de matca pur ApiLand
Pachet promo Laptisor de matca pur ApiLand

Pachet Lăptişor de matcă PUR convențional 100g + 25g GRATIS

145,00 lei 179,00 lei -34,00 lei
cu TVA
13 Reviews
Marca:

Beneficiile lăptișorului de matcă PUR*:

 • Crește imunitatea și rezistența la efort fizic și intelectual
 • Acționează benefic asupra sistemului nervos
 • Îmbunătățește nivelul energetic general
 • Ajută la reducerea colesterolului din sânge
 • Ajută la prevenția cazurilor de răceală și gripă
 • Întârzie procesul de îmbătrânire

 

Ce este lăptișorul de matcă?

Lăptişorul de matcă este o veritabilă curiozitate biologică, un mister în mare parte dincolo de înţelegerea umană obişnuită, tocmai pentru că are proprietatea excepţională de a prelungi durata de viaţă a fiinţei care se hrăneşte cu el în mod sistematic. Culturile asiatice consideră că lăptişorul de matcă este un tonic ce îmbunătăţeşte nivelul energetic general, creşte imunitatea și amplifică virilitatea.

Beneficiile lăptișorului de matcă

Lăptişorul de matcă este bogat în vitamine şi colagen. În natură este folosit pentru a hrăni albinele-regine (mătcile). Albinele lucrătoare care îl produc au o durată de viaţă de numai cinci-opt săptămâni, în timp ce regina albină – hrănită doar cu lăptişor de matcă – trăieşte între patru şi şase ani, ceea ce înseamnă de peste 50 de ori mai mult decât suratele ei. Dacă este folosit corect şi constant, acest miraculos nutrient măreşte durata de viaţă.

Cu o compoziţie foarte bogată, lăptişorul de matcă este valoros în nutriţia a tuturor - femei, bărbați și copii deopotrivă. În general poate fi folosit ca supliment alimentar, pentru a compensa deficienţe cauzate de alimentaţia noastră deficitară.

Lăptişorul de matcă este un remediu benefic prin excelenţă, ingredientul major al tuturor celor care vor să se menţină tineri. Folosit regulat în cure, lăptişorul de matcă transferă organismului din bogăţia sa nutritivă de excepţie şi în felul acesta poate nu doar să încetinească procesul de îmbătrânire, ci chiar să demareze procesul invers, al regenerării şi întineririi.

Nu există pe Pământ o substanţă similară cu lăptişorul de matcă, care să aibă efectul lui de-a dreptul miraculos de stimulare a creşterii, a funcţiei reproducătoare şi de mărire a longevităţii. Lăptişorul de matcă este cel mai puternic aliment din lume, şi tocmai de aceea mai este numit şi „hiperaliment”.

Ca aliment şi remediu natural cu efect profilactic, lăptişorul de matcă acţionează preventiv, prin faptul că oferă organismului cele mai importante substanţe nutritive de care are nevoie sau de care duce lipsă. În plus, el activează, reglează şi stimulează reacţiile biologice, conferă energie fizică şi intelectuală, stimulează în mod armonios sistemul nervos, circulaţia sanguină, conferă organismului echilibru psiho-fizic şi rezistenţă la efort.

De asemenea, stimulează şi întăreşte imunitatea organismului, previne şi face să dispară semnele de îmbătrânire. La femei, ameliorează simptomele de la menopauză, iar la bărbaţi ameliorează tulburările care apar la andropauză.

Lăptişorul de matcă menţine bunăstarea pielii, a părului, a unghiilor şi le face să revină la o stare normală de sănătate. Are un rol important în creşterea şi dezvoltarea copiilor, atât a celor normali, cât şi a celor născuţi prematur sau distrofici.

Lăptişorul de matcă pur nu modifică indicele glicemic.


Compoziția lăptișorului de matcă

 • Acetilcolina - compus cu rol în transmiterea influxului nervos
 • 10 HDA - acid care se regăsește doar în lăptișorul de matcă
 • Aminoacizi
 • Minerale și oligoelemente
 • Lipide și acizi grași esențiali
 • Complexul de vitamine B - B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9
 • 3% din compoziția lăptișorului de matcă este încă neidentificată, ceea ce arată complexitatea acestui produs

Principalele componente ale lăptişorului de matcă sunt apa, proteinele, zaharurile, lipidele şi sărurile minerale. Deşi acestea prezintă variaţii notabile, compoziţia lăptişorului de matcă rămâne relativ constantă, corelată cu diferitele colonii, rase de albine şi perioade ale anului în care se face recoltarea.

Lăptişorul de matcă conţine toţi aminoacizii esenţiali pentru om şi un total de 29 de aminoacizi şi de compuşi cu aminoacizi care au fost identificaţi, cele mai importante fiind acidul aspartic şi acidul glutamic. Aminoacizii liberi sunt prolina şi lizina. O serie de enzime sunt, de asemenea, prezente, inclusiv glucozoxidaza, fosfataza şi colinesteraza.

Conţinutul de lipide al lăptişorului de matcă este unic şi, din multe puncte de vedere, reprezintă o caracteristică foarte interesantă. Fracţiunea lipidică este formată, în proporţie de 80-90% din greutatea uscată, din acizi graşi liberi cu structuri neobişnuite şi mai puţin frecvente.

În majoritatea lor, aceştia sunt acizi graşi hidroxilaţi sau acizi dicarboxilici cu catenă scurtă, de 8 până la 10 atomi de carbon, spre deosebire de acizii graşi cu un număr de 14-20 atomi de carbon, frecvent întâlniţi la animale şi plante. Aceşti acizi graşi cu catenă scurtă sunt responsabili de majoritatea proprietăţilor biologice ale lăptişorului de matcă.

Cele mai importante săruri minerale sunt, în ordine descrescătoare: K, Ca, Na, Zn, Fe, Cu şi Mn, potasiul fiind prevalent. Lăptişorul de matcă este un adevărat concentrat de macronutrienţi (proteine, glucide şi lipide).

O sumară analiză a compoziţiei lăptişorului de matcă ne poate da indicii semnificative în ce priveşte beneficiile sale multiple pentru sănătate. În primul rând, vitamina B1, tiamina, este esenţială pentru creştere, pentru transformarea carbohidraţilor în energie, pentru menţinerea stării de sănătate a nervilor şi a muşchilor. Lipsa acesteia conduce la energie scăzută, digestie proastă, depresie, pierderea apetitului, constipaţie, cefalee, afecţiuni ale tenului.

O a doua componentă importantă a lăptişorului de matcă este vitamina B2, riboflavina, care este esenţială pentru creştere, pentru sănătatea pielii, a gurii, a ochilor şi pentru bunăstarea generală a organismului. În caz de deficit, părul este uscat, pielea este crăpată şi aspră, apar ulceraţii bucale, ochii devin inflamaţi şi dureroşi, iar rezistenţa la factorii de stress scade.

Cea de-a treia componentă importantă a lăptişorului de matcă este vitamina B3, niacina – esenţială pentru creştere, pentru sănătatea pielii, pentru digestia carbohidraţilor şi pentru sistemul nervos. În caz de deficit, apar tulburări digestive, tulburări neurologice, afecţiuni cutanate, cefalee, insomnie şi tulburări intestinale.

O altă componentă importantă a lăptişorului de matcă este vitamina B5, acidul pantotenic, care contribuie la menţinerea sănătăţii pielii, la creşterea părului şi în general la creşterea tuturor ţesuturilor.

Lăptişorul de matcă mai conţine şi vitamina B6, piridoxina, vitamină esenţială pentru asimilarea proteinelor, pentru sănătatea pielii, a nervilor şi a muşchilor. În caz de deficit al acestei vitamine, survin incapacitatea de a digera proteinele necesare pentru repararea şi creşterea ţesuturilor, iritabilitatea şi depresia, erupţiile cutanate, insomnia, crampele musculare.

În compoziţia lăptişorului de matcă intră şi vitamina B7, inozitolul. Fiind un ingredient esenţial pentru funcţionarea optimă a ficatului, acesta previne acumularea grăsimilor în trup. În caz de deficit, apar perturbări hepatice şi diminuarea toleranţei la alcool.

O altă componentă importantă a lăptişorului de matcă este vitamina B8, biotina, considerată de specialişti esenţială pentru sănătatea pielii, a nervilor şi a muşchilor. Când aceasta este, însă, în deficit părul se degradează şi se răreşte, apar eczeme.

Lăptişorul de matcă conţine şi vitamina B9, acidul folic, care este esenţial pentru creştere, pentru sănătatea sângelui şi pentru fertilitate. Dacă această vitamină este în deficit, apar afecţiuni sanguine, slăbeşte circulaţia, se declanşează anemia, slăbiciunea, depresia ori diareea.

Lăptişorul de matcă este un sui generis cocteil nutritiv, conceput pentru creşterea albinelor şi hrănirea mătcii, şi conţine lipide, dintre care 80-85% acizi graşi, 4-10% fenoli, 5-6% ceruri, 3-4% steroizi şi 0,4-0,8% fosfolipide.

Lăptişorul conţine acizi graşi alimentari, cum ar fi acidul 10-hidroxi-2-decanoic (care se găseşte doar în acest veritabil elixir natural), conţine 32% acizi graşi, precum şi acid gluconic (24%), acidul 10-hidroxidecanoic (22%) şi 5% alţi acizi dicarboxilici.

Lăptişorul de matcă mai conţine acetilcolină, adenozintrifosfat (ATP) şi cataboliţi cum ar fi AMP şi oxidul AMP-N1, cantitatea totală de adenozină variind între 5,9 şi 2.057,4 mg/kg.

Administrarea lăptișorului de matcă

Se recomandă consumul în cure de 6 săptămâni pentru beneficii maxime.

Pur:
Se administrează sublingual până la dizolvare totală, dimineața, cu 20 - 30 minute înainte de masă.
Copii - 0,5-1g/zi
Adulți - 1-2 g/zi

Omogenizat în miere 2%:
(Ex: 10g lăptișor de matcă PUR în 500g miere crudă)
Copii - 1-2 lingurițe/zi
Adulți - 1-2 lingurițe/zi

Ca și ingredient în prepararea tratamentelor cosmetice pentru ten sau pentru păr.

Lăptişorul de matcă pur este recomandat copiilor peste 12 luni.

Mod de păstrare a lăptișorului de matcă:

A se păstra la frigider, la temperaturi cuprinse între 2°C și 4°C.


Acţiunile cele mai frecvent amintite în recomandări şi care au fost confirmate constant de relatările clienților ApiLand sunt grupate în două categorii: efecte benefice ale administrării interne şi efecte benefice rezultate în urma folosirii externe a lăptişorului de matcă.

În ceea ce priveşte administrarea internă, cele mai frecvente efecte sunt cele legate de creşterea apetitului, de îmbunătăţirea aspectului pielii, de creşterea libidoului şi a performanţelor sexuale, de creşterea rezistenţei la infecţiile virale, de scăderea tensiunii arteriale în caz de hipertensiune, de creşterea tensiunii arteriale în caz de hipotensiune, de scăderea nivelului colesterolului sanguin, de ameliorarea simptomatologiei în caz de anemie şi arterioscleroză şi în general de o considerabilă ameliorare a stării de sănătate în cazul bolilor cronice şi incurabile.

Lăptişorul de matcă administrat oral timp de 1-2 luni, fie prin înghiţire, fie prin administrare sublinguală în doze de 200-500 mg zilnic are efect tonic şi stimulent, cu un pregnant efect euforizant la oamenii sănătoşi.

În ceea ce priveşte administrarea externă, cele mai frecvente rezultate benefice constau în stimularea reepitelizării, vindecarea unor boli de piele, normalizarea secreţiei sebacee (secreţia grasă a glandelor din piele) şi un pregnant efect antirid.

Important! Deoarece produsul include ingrediente provenite din surse naturale, acesta nu este standardizat din punct de vedere al proprietăților organoleptice. Astfel, pot exista variații privind culoarea, mirosul sau aspectul de la un lot la altul, fără a influența eficiența sau siguranța produsului.
Fiecare lot de materie primă și de produs finit sunt supuse unui riguros proces de verificare, pentru asigurarea eficienței, biodisponibilității și siguranței corespunzătoare.

Descoperă mai multe informații despre lăptișorul de matcă PUR ApiLand în următoarele articole:

Cele 8 sisteme vitale ale organismului pe care lăptişorul de matcă pur le susţine
Superalimente esenţiale pentru sănătatea noastră

Remedii apicole pentru astenia de primăvară și rinita alergică
Imunitate scăzută la copii? Iată cum te pot ajuta produsele apicole
Produsele apicole - tot ce ai nevoie pentru o imunitate de fier
11 Simptome și afecțiuni pe care nu știai că Lăptișorul de matcă le ameliorează
Lăptișorul de matcă pentru diabet 

Aliatul perfect în antrenarea memoriei
Cum ne ajută lăptișorul de matcă în depresii
Lăptișorul de matcă, bun pentru memorie 
Un elixir al sănătății: Lăptișorul de matcă 
Lăptișorul de matcă și memoria
Lăptișorul de matcă și imunitatea

*Informațiile sunt prezentate cu cele mai bune intenții, sunt publicate cu scop informativ și nu pot substitui sfaturile sau prescripțiile medicului sau a oricărui personal medical calificat. Mai multe detalii aici.

Afisează mai mult
Ascunde
Produs ECO
Nu
BZZ3278
done
Produs nou
13 Reviews

Super
Produsele au ajuns repede, ambalate corespunzator. Este prima data cand utilizez laptisor de matca. Il folosesc de 1 saptamana si nu pot sa spun ce efecte are momentan.
By Roxana Delia on 2023-11-27

Foarte bun
Comanda a venit repede, iar produsele au fost ambalate cu mare grija de către albinuțele Apiland. Deja se simt beneficiile consumului lăptișorului de matcă, sunt mai calmă, mă odihnesc mult mai bine noaptea, ciclul menstrual s-a reglat. Mulțumesc Apiland!
By Catalina on 2023-11-09

Super
By Ana-Maria on 2023-10-30

Foarte bun!
Recomand!
By Mariana Luiza on 2023-10-26

Foarte bune produse
Il utiluzez foarte des.Il recomand cu increderexsi plaxere!
By Luminita Daniela on 2023-10-25

Super
Super, recomand pentru toata familia!
By George Silviu on 2023-10-24

Foarte bun! Il folosesc zilnic,de cinci ani,asociat cu polen.Foarte energizant,echilibrant.
By Luminita on 2023-10-20

Excelent
Folosesc acest produs de 10 ani. In fiecare luna il iau timp de 10 zile. Ma simt minunat. Il recomand cu toata increderea.
By MIHAI on 2023-06-21

Excelent
Un produs minunat. Îl recomand cu cea mai mare încredere, în special în perioadele stresante.
By Daciana on 2023-05-10

Foarte bun
Au sosit repede si ambalate cu grija, sunt foarte multumita de produsele comandate. Recomand!
By MARIANA on 2023-04-26

Excelent
Foarte multumit! Mi-a redus starea de stres din sesiune si am reusit sa ma concentrez mult mai bine si sa ma odihnesc.
By Marius on 2023-01-17

Un produs foarte bun, pacat ca are gustul asta intepator. Il consum amestecat cu miere desi stiu ca e bine consumat pur. Nu pot accepta gustul dar ma bucur de beneficii. I-am luat si bunicii mele pentru somn. Doarme si se odihneste mai bine.
By Bogdana on 2022-08-29

Bun spre foarte bun
De 2 ani de zile, cumpar acest produs si sunt multumit de efecte. De cand folosesc acest produs si altele asemanatoare raceala nu se mai aproprie de mine! Recomand cu cea mai mare incredere.
By Gabriel on 2022-08-23
group_work
Produs adăugat la lista favorite