Polen crud de scai vânăt

Polen crud de scai vânăt

Produs Nou

Polenul crud de scai vânăt întărește sistemul imunitar, ajutând la reglarea funcțiilor organismului. Acesta este îngerul păzitor al căilor respiratorii.

 • Ajută la calmarea tusei convulsive
 • Ajută la fluidizarea și eliminarea secrețiilor din căile respiratorii
 • Adjuvant în tratarea infecțiilor respiratorii
 • Combate artrita și reumatismul
 • Întărește sistemul imunitar

More details

This product is no longer in stock

Produs momentan indisponibil

29,00 lei

 • 250g
 • 250g ECO
250g 29,00 lei
250g ECO 32,00 lei

Promoții

Mai multe informații

Ce este polenul crud?

Polenul crud are un rol vital în viaţa albinelor, fiind esenţial pentru creşterea larvelor, dezvoltarea glandelor şi a celorlalte organe fără de care acestea nu-şi pot îndeplini rolul în stup. Surprinzător sau nu, polenul crud conţine toți nutrienții necesari organismului uman: proteine, lipide, acizi grași polinesaturați, glucide, fibre, vitamine şi minerale, aminoacizi esenţiali.

Spre deosebire de polenul uscat, care prin uscare îşi pierde multe din substanţele nutritive (vitamine, aminoacizi, substanţe volatile, apă biologică, floră lactică cu activitate antibacteriană sau enzime lactice), polenul crud este un aliment viu care garantează eficiența terapeutică. Polenul crud este congelat imediat după recoltarea sa din stup, astfel, acesta îşi păstrează toate substanţele active benefice organismului uman, precum şi un gust delicios şi un colorit natural specific.

Polenul crud poate fi păstrat până la 5 zile în afara congelatorului, în ambalajul original, și până la 10 zile în frigider, după desigilare, fără să își piardă din proprietăți. Polenul crud se poate scoate de la congelator în mod repetat, fără a-i afecta calităţile, datorită conţinutului scăzut de apă, precum şi a faptului că nu conţine bacterii patogene.

Datorită compoziţiei sale complexe, polenul crud este considerat a fi un superaliment, ce şi-a dovedit eficacitatea în cadrul numeroaselor studii efectuate în prevenirea şi tratarea celor mai frecvente afecţiuni precum: astenie, boli virale, imunitate scăzută, afecţiuni cardiovasculare, probleme cu digestia, afecțiuni hepatice, osteoporoză, reumatism etc.

Beneficiile polenului crud de scai vânăt*:

 • Ajută la calmarea tusei convulsive
 • Ajută la fluidizarea și eliminarea secrețiilor din căile respiratorii
 • Adjuvant în tratarea infecțiilor respiratorii
 • Combate artrita și reumatismul
 • Întărește sistemul imunitar

Polenul crud de scai vânăt întărește sistemul imunitar, ajutând la reglarea funcțiilor organismului şi furnizând toate substanţele nutritive necesare acestuia.

Polenul crud are efect benefic împotriva rinitei alergice (febrei fânului). Venirea primăverii determină, de regulă, numeroase simptome alergice care se manifestă prin dificultăţi respiratorii, prurit, rinoree şi lăcrimare. Cauza principală a acestor alergii este polenul anemofil, cel transportat de vânt. Polenul entomofil, cel transportat de albine, la care majoritatea alergenilor au fost distruşi de enzimele din saliva acestora, permite vindecarea acestor reacţii alergice provocate de polenul purtat de vânt.

Polenul crud de scai vânăt este un foarte bun antitusiv. Acesta are efect expectorant, adică ajută la fluidizarea şi eliminarea secrețiilor, care reprezintă principala cauză a tusei. Cantitatea mare de antioxidanţi din compoziţia sa îi conferă polenului crud de scai vânăt un puternic efect antiinflamator asupra ţesuturilor pulmonare, protejând astfel aparatul respirator, fiind recomandat inclusiv împotriva astmului. Astfel, acest tip de polen este un important remediu natural în tratarea virozelor, bronşitelor sau în crizele de astm, ajutând la calmarea tusei, în special a tusei convulsive.

Prin acțiunea sa antiinflamatoare, polenul crud de scai vânăt este eficient şi în prevenirea şi tratarea artritei și reumatismului. Acesta poate fi un adjuvant natural în tratarea afecţiunilor asociate structurilor articulare, precum artrita reumatoidă și osteoartrita, facilitând ameliorarea durerilor articulare.

În plus, polenul crud de scai vânăt conține saponozide, cu acțiune diuretică, ajutând astfel la eliminarea reziduurilor acumulate în organism.


Administrarea polenului crud de scai vânăt:

Polenul crud de scai vânăt poate fi administrat atât în forma lui naturală, cât și amestecat cu o salată de fructe, la prima masă a zilei.


Doza uzuală recomandată:

Copii - 1 linguriță/zi (5 g)

Adulți - 1 lingură/zi (15 g).

Polenul crud este recomandat copiilor peste 12 luni.

Pentru eficiență maximă, se recomandă o cură de minim 6-7 săptămâni, de două ori pe an, primăvara și toamna. Polenul crud de scai vânăt poate fi consumat tot timpul anului, fără restricții.

Mod de păstrare a polenului crud de scai vânăt:

Polenul crud de scai vânăt se păstrează obligatoriu la congelator, la temperaturi cuprinse între -5ºC și -18ºC.

Polenul crud de scai vânăt rezistă până la 5 zile în afara congelatorului, în ambalajul original, și până la 10 zile în frigider, după desigilare, fără să își piardă din proprietăți.

Deși se păstrează la congelator, polenul crud de scai vânăt nu îngheață datorită conținutului său scăzut de apă (aproximativ 8-10%). Acest lucru permite consumul său imediat după ce a fost scos din congelator.

De reținut!

Polenul crud de scai vânăt poate fi pus și scos din congelator de nenumarate ori, păstrându-și integral calitățile.

Important! Deoarece produsul include ingrediente provenite din surse naturale, acesta nu este standardizat din punct de vedere al proprietăților organoleptice. Astfel, pot exista variații privind culoarea, mirosul sau aspectul de la un lot la altul, fără a influența eficiența sau siguranța produsului.
Fiecare lot de materie primă și de produs finit sunt supuse unui riguros proces de verificare, pentru asigurarea eficienței, biodisponibilității și siguranței corespunzătoare.

Mai multe detalii despre polenul crud găsești în următoarele articole:

Superalimente esenţiale pentru sănătatea noastră

Remedii apicole pentru astenia de primăvară și rinita alergică

Polen crud de cireş şi polen crud de scai vânăt - două remedii naturale pentru vitalitate, detoxifiere și afecțiuni respiratorii

Polenul crud - tratament naturist pentru alergia la ambrozie

Produsele apicole - tot ce ai nevoie pentru o imunitate de fier

Ce este polenul crud și la ce este bun?

4 produse apicole de nelipsit din bagajul de vacanță

7 rețete de mic dejun sănătos cu miere, polen și păstură

Digestie echilibrată şi armonie în organism

Polenul crud monoflor, pentru sănătate și vigoare

*Informațiile sunt prezentate cu cele mai bune intenții, sunt publicate cu scop informativ și nu pot substitui sfaturile sau prescripțiile medicului sau a oricărui personal medical calificat. Mai multe detalii aici.


Îți mai recomandăm 30 produse din aceeași categorie:

© 2006 - 2021 ApiLand SRL. Toate drepturile rezervate.

Prin utilizarea acestui site accepți implicit Termenii și condițiile.