Păstura este polenul fermentat în condiţii naturale, în stup. Polenul este cules de albine si adus în stup unde este introdus în celula fagurelui, apoi este combinat cu puţină miere şi diverse enzime. După tasarea acestuia, celula este sigilată cu ceară. Aici, sub influenţa microorganismelor, a temperaturii şi umidităţii din stup, polenul trece printr-o serie de transformări biochimice devenind, după 3 luni de fermentare naturală, Păstură.

Deşi are o compoziţie asemănătoare polenului, Păstura are însuşiri chiar mai valoroase decât acesta datorită conţinutului ridicat în zahăruri simple, vitamine A, B, C, E şi K, acid lactic, enzime şi minerale (sodiu, potasiu, fosfor, zinc, magneziu, calciu, fier, seleniu), aminoacizi esentiali.

Este un bio-stimulator natural bogat în fito-hormoni, polifenoli cu efect antioxidant, elemente minerale şi substanţe active, ce fac din acesta un produs apicol desavarsit.

Păstura este un produs recomandat în special persoanelor care suferă de afecţiuni hepatice şi ale tubului digestiv, precum si celor care au probleme circulatorii şi celor care suferă de ateroscleroză.

De-a lungul timpului, s-a observat eficacitatea consumului de păstură si în afecţiuni ale prostatei, ajutând la tratarea problemelor urinare şi ale complicaţiilor derivate din inflamarea prostatei.

Păstura ajută în prevenirea şi tratarea anemiilor datorită conţinutului bogat în vitamine, aminoacizi esenţiali şi minerale. De asemenea, joacă un rol important şi în întărirea sistemului imunitar al organismului şi ajută la completarea carenţelor provenite în urma unei alimentaţii nesănătoase.

 Descoperă toate beneficiile păsturii şi cum o poţi consuma cât mai eficient!

Complexul de vitamine, minerale, lacto-fermenti, aminoacizi şi enzime ce se găsesc în pastura fac din aceasta o importantă sursă benefică de energie, vitalitate şi bună-stare generală.

Doza uzuală recomandată este de 1 linguriţă/zi, adică aproximativ 3 grame/zi.

Consumul de păstură este indicat copiilor, Pâinea albinelor suplimentând lipsa de proteine şi vitamine cauzată de o alimentaţie neechilibrată.

În unele situaţii doza recomandată poate fi mărită, în funcţie de indicaţiile medicului apifitoterapeut.

Datorită procesului de fermentare pastura este indicată persoanelor cu o sensibilitate ridicată la polen. Din acelaşi motiv poate fi păstrată la temperatura camerei fără ca proprietăţile ei să se altereze.