Varietatea produselor apicole depinde în mare măsură de albine şi de florile pe care vor reuşi să le polenizeze. Albinele sunt marile specialiste în făurirea comorilor care ne îndulcesc viaţa: mierea, polenul,... 

Însă şi noi putem adăuga nişte ingrediente speciale pentru a mări efectul produselor apicole asupra organismului nostru: alimentaţia bogată în fructe şi legume, mişcarea, stilul de viaţă echilibrat, gândirea pozitivă, lectura (fie ea şi de…reţete culinare), muzica, dansul, hobby-urile, adică orice ne ajută să ne păstrăm mintea întreagă şi corpul sănătos. În copilărie, pâinea cu unt şi miere de la micul dejun era, pentru mulţi dintre noi, un mod minunat de-a ne pregăti pentru o luuungă (întotdeauna prea lungă!) zi de şcoală… Un lucru este clar – nu putem „asorta” apicolele cu alimentele pline de chimicale, cu coca-cola sau alte băuturi carbogazoase (deşi de multe ori tentaţia există)!

Azi va propunem Mierea de Manuka

Faptul că Mierea de Manuka posedă o activitate antibacteriană ce nu poate fi regăsită în niciun alt tip de miere este confirmat de cei 20 de ani de cercetări, printre care și cele făcute de Prof. dr. Molan, biochimist la Universitatea Waikato din Noua Zeelandă.

Cunoscută sub numele de factor UMF (Unique Manuka Factor), această calitate specială are caracter stabil, deci nu își pierde puterea când mierea este expusă la lumină și soare, sau când este diluată în apă. Mierea de Manuka cu UMF 10+ este potrivită pentru uz medical sau farmaceutic. Mierea cu UMF între 15 și 25+ este utilizată în spitale din Franța, Marea Britanie, Japonia, Australia, Noua Zeelandă in diverse terapii adjuvante.

* Sursahttp://apitherapy.blogspot.ro