Mierea de Manuka este considerată a fi cel mai puternic antibiotic natural. Află răspunsurile la cele mai importante întrebări despre mierea de Manuka! Descoperă ce este mierea de Manuka, ce beneficii are şi multe alte informaţii esenţiale pe care trebuie să le cunoşti despre acest antibiotic natural oferit de albine.


Mierea de Manuka este cea mai eficientă miere din întreaga lume în tratarea unui spectru foarte larg de afecţiuni şi un aliat important al sistemului nostru imunitar. Datorită proprietăţilor sale cu totul deosebite, aceasta a fost îndelung studiată de cercetători ai unor universităţi de renume, dar, în acelaşi timp, a stârnit şi numeroase întrebări legate de originea, autenticitatea, beneficiile şi eficacitatea acesteia.

Atunci când vrem să achizionăm un produs nou, este de preferat să ne informăm foarte bine înainte. Dar ce faci atunci când, dând căutare pe internet după miere de Manuka, îţi apar zeci de articole cu diferite informaţii despre acest tip de miere? Pentru a te ajuta să găseşti cele mai relevante informaţii, am strâns toate întrebările despre mierea de Manuka primite de la consumatori de-a lungul timpului şi am răspuns concret la acestea.


CELE MAI FRECVENTE ÎNTREBĂRI DESPRE MIEREA DE MANUKA

 • Ce este mierea de Manuka?

Mierea de Manuka este o miere monofloră, unică în lume. Albinele culeg nectarul din florile cu parfum proaspăt ale arbustului de Manuka (Leptospermum Scoparium), originar din Noua Zeelandă, iar din acest nectar prepară o miere de un portocaliu opac și cu gust ușor caramelizat, de eucalipt.

 • Care este diferența dintre mierea crudă obișnuită și mierea de Manuka?

Spre deosebire de mierea crudă obișnuită, mierea de Manuka are un conținut extrem de ridicat de MGO™ (metilglioxal) - o substanță activă, ceea ce o califică pentru utilizare în scop medical.

 • De ce diferă prețul dintre mierea crudă obișnuită și mierea de Manuka?

Cantitatea limitată în care se produce și zonele greu accesibile din care este recoltată, condițiile speciale de păstrare, analiza factorului MGO™ pentru asigurarea celui mai înalt standard de eficiență și perioada de maturare prin care trece, fac ca mierea de Manuka să aibă un preţ mai ridicat decât mierea obișnuită.

 • De unde poți cumpăra miere de Manuka?

Mierea de Manuka MGO™ și alte produse din gama Manuka Health se pot comanda online pe www.apiland.ro sau telefonic la 0371 78 00 78.

Descoperă 7 aspecte esenţiale de care să ţii cont când cumperi miere de Manuka!DESPRE MGO™, FACTORUL UNIC AL MIERII DE MANUKA

 • Ce înseamnă MGO™?

MGO™ este prescurtarea denumirii științifice a substanței active prezentă în mierea de Manuka (metilglioxal). Această componentă terapeutică are rolul de a indica puterea antibacteriană a acestui produs apicol. Proprietățile antibacteriale sunt cu atât mai mari cu cât nivelul MGO™ este mai mare. Acest factor este o constantă în mierea de Manuka și se măsoară în mg/kg.

MGO™ este marcă înregistrată și doar mierea testată în mod independent de către laboratoarele certificate și autorizate din Noua Zeelandă poate purta această etichetă.

 • Cum alegi factorul MGO™?

Factorul MGO™ 100+ este recomandat pentru întărirea imunității.

Factorul MGO™ 250+ este ideal pentru creșterea imunității și tratarea unor afecțiuni minore (dureri de gât, febră, migrene, alergii, răceli ușoare etc.)

Factorul MGO™ 400+ este recomandat în tratarea infecțiilor rezistente, a inflamațiilor, a acidității din stomac sau refluxului gastric.

Factorul MGO™ 550+ este ideal în tratarea infecțiilor precum cele cu stafilococ auriu, helicobacter pylori, candida sau a infecțiilor uzuale rezistente care au fost tratate și cu antibiotic.


Atenție! Recomandăm folosirea factorului potrivit necesităților tale. Folosirea unui nivel de activitate prea puternic atunci când nu este necesar, poate duce, în anumite cazuri, la apariția unor reacții adverse sau de sensibilitate din partea organismului.

Miere de Manuka


BENEFICIILE MIERII DE MANUKA


1. Tratează infecțiile cu stafilococ

Mierea de Manuka este foarte eficace în distrugerea unui spectru larg de microorganisme bacteriene și fungice, cum ar fi: E.coli, Staphylococcus aureus, Streptococcus faecalis, Helicobacter Pylori etc. Aceasta are proprietăți antibacteriene foarte puternice, uneori având o eficienţă chiar și de 50 de ori mai mare decât a antibioticelor clasice din farmacii.

Află cum acţionează mierea de Manuka în combaterea stafilococului auriu!


2. Te scapă de problemele gastro-intestinale

Datorită efectelor antibiotice foarte puternice, mierea de Manuka este un remediu natural benefic în tratarea afecțiunilor gastro-intestinale: aciditate și reflux gastric, arsuri la stomac, bacteria Helicobacter Pylori (responsabilă de majoritatea ulcerelor stomacale), paraziți intestinali, gastroenterită.


3. Întărește imunitatea și previne infecțiile respiratorii

Mierea de Manuka este eficientă în susținerea și îmbunătățirea sistemului imunitar datorită numeroaselor proprietăți curative și efecte antivirale foarte puternice pe care aceasta le posedă. Aceasta reprezintă un aliat foarte bun în tratarea și ameliorarea mai multor tipuri de probleme ale aparatului respirator cum ar fi: sinuzită cronică, rinită, astm, tuse cronică/tabagică, pneumonie, bronșită cronică/acută. În plus, mierea de Manuka generează o stare de bine a organismului.

Află mai multe despre mierea de Manuka pentru imunitate din articolul Mierea de Manuka - cel mai puternic aliat al unei imunităţi de fier

Descoperă Siropul cu miere de Manuka pentru copii - ideal pentru tuse şi dureri în gât


4. Îmbunătățește sănătatea orală

Datorită proprietăților sale antimicrobiene, mierea de Manuka împiedică formarea plăcii bacteriene, protejând astfel împotriva cariilor. În plus, contribuie la sănătatea gingiilor, prevenind şi ameliorând efectele parodontozei.

Descoperă cele două sortimente de pastă de dinţi cu miere de Manuka de la ApiLand!


5. Vindecă rănile și arsurile

Există mai multe studii care arată că mierea de Manuka poate fi eficientă în scurtarea timpului de vindecare a arsurilor și a rănilor, luptând împotriva infecțiilor care pot apărea la nivelul pielii. Alte afecțiuni ale pielii care pot fi ameliorate cu miere de Manuka: dermatite, psoriazis, leziuni, cicatrici, plăgi chirurgicale infectate, ulcerații ale pielii, foliculită de la epilare sau bărbierit, înțepături insecte, herpes, iritație scutec.


6. Te scapă de cele mai dificile probleme ale pielii

Fiind un bun antibacterian, dar și pentru efectele sale antioxidante, antiseptice și antiinflamatorii, mierea de Manuka este un remediu natural perfect pentru rezolvarea celor mai dificile probleme ale pielii, cum sunt acneea, eczemele, ciuperca piciorului, impetigo, arsurile solare sau cicatricile.  De asemenea, măștile cu miere de Manuka hidratează pielea în profunzime, repară tenul uscat și deteriorat, reduc aspectul cicatricilor şi al ridurilor, grăbesc regenerarea pielii și conferă tenului elasticitate și fermitate.

Citeşte şi despre 8 Probleme ale pielii pe care mierea de Manuka le ameliorează


7. Te ajută să ai un somn odihnitor și profund

Mierea de Manuka eliberează în corp glicogen, substanță esențială pentru funcționarea optimă a organismului în timpul somnului. O linguriță de miere, consumată înainte de culcare, te va ajuta să ai un somn profund deoarece aceasta stimulează corpul să producă mai multă melatonină.


CE SPUN CONSUMATORII DESPRE MIEREA DE MANUKA?


“Referitor la Mierea de Manuka... nici eu nu am crezut până nu am încercat. Băiețelul meu făcea faringite și amigdalite frecvent, cam de două ori pe lună. Sunt două luni jumătate de când copiii mei o consumă. Imunitatea copiilor mei s-a îmbunătățit văzând cu ochii.”
 Simona D., Sighişoara


”Am încercat miere de Manuka pentru un Helicobacter incipient și rezultatul a fost foarte bun … nu am luat antibioticele acelea tari!”
Zizi G., Arad


”Mierea Manuka este extraordinară. Mi-a salvat fetița de 5 ani de la o intervenție chirurgicală pentru micșorarea amigdalelor. A vindecat-o de stafilococul auriu. Este extraordinară. Acum îi dau și celei de-a doua fetițe de 1 an pentru imunizare.”
Corina C., Bacău


"De obicei când mergeam la ski/snowboard răceam grav. De când iau Miere de Manuka nu mai am treabă cu răceala." Florin B., Bucureşti

Miere de Manuka - testimonial


MOD DE ADMINISTRARE A MIERII DE MANUKA

 • Care este modul de administrare al mierii de Manuka şi cât durează o cură completă?

Recomandăm consumul a 3-4 lingurițe de miere de Manuka zilnic, timp de cel puțin 30 de zile sau până la ameliorarea sau dispariția simptomelor, cu urmărirea unui regim alimentar echilibrat.

Pentru eficiență maximă, mierea de Manuka se consumă cu 30 minute înainte de mesele principale ale zilei. Este foarte important ca substanța activă MGO™ să fie prezentă în organism pe tot parcursul zilei.

 • Se poate administra miere de Manuka copiilor?

În general, recomandăm consumul de produse apicole copiilor după vârsta de 1 an.

 • Se poate consuma împreună cu antibiotice?

Mierea de Manuka poate fi consumată împreună cu un tratament pe bază de antibiotice.

 • Ce factor MGO™ este recomandat pentru Helicobacter pylori?

Pentru tratarea Helicobacter pylori recomandăm factorul MGO 550+.

Citește despre beneficiile mierii de Manuka în tratarea bacteriei Helicobacter pylori.

 • Persoanele cu diabet pot consuma miere de Manuka?

Mierea de Manuka are un indice glicemic moderat 54-59. Persoanele cu diabet pot să consume această miere cu monitorizarea atentă a nivelului de zahăr din sânge. Se recomandă consultul medical.  

 • Este recomandat consumul de miere de Manuka în timpul sarcinii sau în perioada alăptării?

Da, mierea de Manuka poate fi consumată în timpul sarcinii sau în perioada alăptării.

 • Se poate amesteca cu apă în cazul în care copiii nu tolerează gustul?

Mierea de Manuka poate fi amestecată cu puțină apă plată la temperatura camerei, cu atenție sporită la sursa de apă.

 • Cum se păstrează mierea de Manuka?

Mierea de Manuka se păstrează la loc uscat și răcoros.


CERTIFICĂRI

 • ApiLand are certificări pentru mierea de Manuka pe care o comercializează?

Mierea de Manuka MGO™ pe care o comercializează ApiLand vine însoțită de certificări și declarații de conformitate. Mai mult, ApiLand deține un certificat de importator și distribuitor unic al Mierii de Manuka MGO™ de la Manuka Health. Acestea pot fi accesate aici.

 • Ce garanție am că mierea de Manuka este originală?

ApiLand este unic importator și distribuitor al Mierii de Manuka MGO™ și a altor produse oferite de producătorul Manuka Health din Noua Zeelandă. Toate produsele vin însoțite de număr de lot verificabil și certificat de conformitate, acestea fiind oferite de producător în ambalajul original sigilat.  


Aşadar, atunci când intenţionezi să cumperi miere de Manuka, este foarte important să te informezi foarte bine înainte şi să alegi un distribuitor care să aibă toate certificările necesare. Astfel, vei avea garanţia că produsul cumpărat este unul autentic, care oferă beneficii reale pentru sănătatea organismului tău.


Sperăm că prin acest articol am reuşit să îţi răspundem la cele mai importante întrebări despre mierea de Manuka. Vrei să afli mai multe despre mierea de Manuka?

Descoperă întreaga gamă Manuka Health de la ApiLand!