Fara indoiala, aliatul cel mai de pret al frumusetii este natura. Aceasta ne ofera numeroase produse pe care le putem folosi in ingrijire si in frumusete. Unul dintre aceste produse este mierea. O putem folosi pentru corp, pentru ten, dar si pentru par. Iata 5 retete cu miere cruda, pentru frumusete:

1. Masca din miere cruda si musetel. Se prepara o infuzie de flori de musetel, se lasa sa se racoreasca si se adauga apoi miere. La 250 ml infuzie de adauga doua linguri de miere, se amesteca si se intinde pe fata, dar se poate folosi si pe corp. Este o masca excelenta pentru pielea uscata. Daca mai ramane, se poate pastra la frigider, insa nu pentru mai mult de 2-3 zile.

2. Masca din miere cruda si iaurt. O alta masca excelenta pentru ten si pentru corp, in special pentru cel uscat, este masca din miere cruda si iaurt. La 5 linguri mari de iaurt de adauga o lingura de miere, se amesteca si se intinde pe suprafata corpului sau doar pe ten, se lasa 15 minute, apoi se clateste cu apa.

3. Scrub din miere si zahar. Amestecati o lingura de zahar cu doua linguri de miere cruda. Este un scrub excelent, atat pentru ten, cat si pentru corp.

4. Miere cruda si lapte, in apa de baie. Da, e un adevarat rasfat, folosit si de catre Cleopatra, regina frumusetii. Se adauga in apa de baie 200 ml de lapte si 2-3 linguri de miere cruda de salcam. Dupa 20 de minute de relaxare, se clateste pielea. Aceasta devine catifelata si moale.

5. Masca din miere, pentru par. Proprietatile hidratante si nutritive ale mierii fac din aceasta un excelent remediu pentru par. Mierea cruda se amesteca cu ulei de masline, se intinde pe par, se maseaza scalpul. Se lasa 15 miute, apoi se clateste din abundenta. Parul va deveni matasos si vizibil mai sanatos.

Sursa foto