BIO-România (Asociaţia Operatorilor din Agricultura Ecologică BIO-România) este cel mai important reprezentant al societăţii civile privind mişcarea de promovare a agriculturii ecologice şi a produselor alimentare eco. Scopul principal al acestei asociaţii este educarea, informarea şi conştientizarea consumatorilor asupra beneficiilor agriculturii ecologice atât pentru sănătatea umană, cât şi pentru protejarea naturii, prin promovarea excelenţei în domeniul agriculturii ecologice.

BIO-România eliberează doua tipuri de certificate: Atestatul şi Acordul pentru folosirea atestatului. 

La ce folosesc atestările BIO-România?

Este foarte important pentru consumator să se poată convinge de calitatea produsului în momentul în care doreşte să îl achiziţioneze. Prezenţa mărcii de calitate Produs Recomandat de BIO-România, garantează acestuia că produsul respectiv a fost strict şi atent verificat. Verificarea pentru atestarea produselor se face în paralel cu un reprezentant al TÜV-Austria.

Produsele naturale recomandate de BIO-România trebuie să fie fabricate din materii prime naturale, să fie minim prelucrate şi să nu conţină hormoni, antibiotice, îndulcitori, coloranți alimentari, arome adăugate ulterior.

Produsele ecologice recomandate de BIO-România au la bază materii provenite din agricultură ecologică, ce pot fi consumate ca atare sau supuse procesării.

Produsele etichetate ecologice trebuie să conțină cel puțin 95% ingrediente ecologice, cu excepția apei, sării și a conservanților chimici din categoria sulfiților, pentru care la categoria de produse de vinificație, nu s-a găsit până în prezent un înlocuitor ecologic.

Produsele apicole ApiLand sunt atestate de BIO-România, având statutul de produse ecologice şi produse naturale.


Click pe fiecare imagine pentru a vizualiza certificatele ApiLand.

Lăptișor de matcă pur:
      
Polen crud de castan:
      
Polen crud de măr:
      
Polen crud de păducel:
      
Polen crud de prun:
      
Polen crud de salcie: 
      
Polen crud de trandafir sălbatic: 
      
Polen crud de iarbă neagră:
      
Polen crud poliflor:
      
Miere de salcâm:
      
Miere de tei: Miere polifloră:
      
Păstură:
      
Propolis brut: Tinctură de propolis:
      
Polen uscat: