Bio - Romania - Asociaţia Operatorilor din Agricultura Ecologică Bio România militeaza pentru dezvoltarea agriculturii si a spatiului rural romanesc, fiind cel mai important reprezentant al sociatatii civile, privind miscarea de promovarea a agriculturii ecologice si a produselor alimentare Eco. Scopul principal al acestei asociatii este educarea, informarea si constientizarea consumatorilor asupra beneficiilor agriculturii ecologice atat pentru sanatatea umana cat si pentru sanatatea naturii, prin promovarea excelentei in domeniul agriculturii ecologice.

Bio - Romania elibereaza doua tipuri de certificate, si anume Atestatul si Acordul pentru folosirea atestatului. 

Pentru ce se folosesc aceste atestari?

Este foarte important pentru consumator sa se poata convinge de calitatea produsului in momentul in care doreste sa il achizitioneze. Prezenta marcii de calitate Produs Recomandat de Bio - Romania, garanteaza acestuia ca produsul in sine expus la comercializare, a fost strict si minutios verificat. Verificarea pentru atestarea produselor se face in  paralel cu un reprezentant al TÜV-Austria.

Produsele naturale recomandate de Bio - Romania trebuie sa fie fabricate din materii prime naturale; sa fie minim prelucrate; sa nu conțina hormoni, antibiotice, îndulcitori, coloranți alimentari, arome, care nu au fost inițial în alimente.

Produsele ecologice recomandate de Bio - Romania au la baza materii provenite din agricultura ecologica ce pot fi consumate ca atare sau supuse procesarii.

Produsele etichetate ecologice trebuie sa contina cel putin 95% ingrediente ecologice, cu exceptia apei, sarii si a conservantilor chimici din categoria sulfitilor, pentru care la categoria de produse de vinificatie, nu s-a gasit pana in prezent un inlocuitor ecologic.

Produsele Apiland sunt atestate de catre Bio - Romania avand statutul de produse ecologice si produse naturale. Aveti mai jos aceste atestari (pentru vizualizare dati click pe imagine).

Laptisorul de matca pur:
      
Polen crud de castan:
      
Polen crud de mar:
      
Polen crud de paducel:
      
Polen crud de prun:
      
Polen crud de salcie: 
      
Polen crud de trandafir salbatic: 
      
Polen crud de iarba neagra:
      
Polen crud poliflor:
      
Miere de salcam:
      
Miere de tei: Miere poliflora:
      
Pastura:
      
Propolis brut: Tinctura de propolis:
      
Polen uscat: